En wat doe je daarna?

Eerlijk is eerlijk, ik dacht mijzelf altijd goed te kunnen vermaken. Maar wat als je niet thuis bent en dus beperkte mogelijkheden hebt? Ik vind het dus eigenlijk best lastig om te beslissen wat ik ga doen als ik een dagje vrij ben. Als ik in Google zoek naar ideeën voor wat ik zou kunnen doen komen vooral dingen als je kledingkast uitruimen, je kamer schoonmaken, loop een rondje met je honden etc. naar boven. Ja hartstikke leuk, maar die opties vallen bij mij weg. Misschien leuk om te vertellen hoe ik mijn dagen doorkom en wellicht heb je er wel wat aan.

Allereerst ben ik meer met mijn blog bezig. Het moment dat ik mij verveel pak ik vaak mijn laptop/telefoon en schijf ik een artikel. Inmiddels ben ik ook bezig met het zoeken naar een nieuwe host, ik heb nu een host bij WordPress.com maar het kan veel voordeliger en nu ik de tijd heb om dingen uit te zoeken benut ik die tijd graag.

Als ik het schrijven van artikelen zat ben ga ik op Pinterest zoeken naar tekeningen, om te inspireren of om te recreëren. Aan het begin dacht ik waar ben ik mee bezig, maar het is een goed tijdverdrijf in deze tijden en kan hartstikke leuk uitpakken.

Wat ik ook ben gaan doen is hardlopen. Ik heb ooit een hardloopschema mee gekregen van de fysio en daar ben ik nu fanatiek mee bezig :). Naast het hardlopen zou ik andere dagen graag een workout willen doen, nu doe ik dat niet omdat ik mezelf ken en mijn knie daarmee ga overbelasten maar het zou een optie kunnen zijn.

Je zou ook je haar kunnen trainen., daarmee bedoel ik het wassen van je haar afbouwen. Met mijn psoriasis was ik op den duur genoodzaakt om elke dag mijn haar te wassen. Tegenwoordig is dat niet meer zo, maar zie het maar eens af te bouwen. Dit is hét moment daarvoor! Je hoeft de deur niet uit en jij en je huisgenoten/gezinsleden zijn de enigen die er last van hebben.

Helaas is het trainen van je haar geen activiteit waar je de hele dag mee bezig bent. Verder zou je nog een boek kunnen lezen, moet je wel een aantal leuke hebben want de bieb is dicht -&!%@#%*- of de bieb heeft het goed geregeld en je kan alsnog boeken ontvangen of online lezen. Gelukkig kan ik gratis E-books lenen bij de bieb en lees ik nu dus Onverwacht van Jenni Hendriks Ted Caplan.

Na de bovenstaande opties begin ik mij echt verveeld te voelen en wat heb ik daar een hekel aan zeg! Wat ik dan leuk vind om te doen is artikelen van andere bloggers of over fotografie lezen. Soms kijk ik een aflevering Vtwonen, maar ook dat verveeld snel tegenwoordig. Verder zou je natuurlijk nog Netflix aan kunnen zetten in uiterste gevallen, maar met dat mooie weer kan je het toch beter buiten zoeken.

Een van de leukste dingen die ik nog niet eens heb opgenoemd is fotograferen. Stippel een route uit die je gaat lopen of fietsen en neem je camera mee. Hoe vaak fotografeer je nu in je eigen dorp? Dat kan super leuk zijn, dan zie je jouw dorp nog eens op een andere manier. Bij deze is dit ook een voornemen voor mij als ik mij weer eens verveel, dan pak ik mijn camera en ga lekker een rondje lopen :).

7 gedachten over “En wat doe je daarna?

 1. Leuk artikel! Ik heb zelf eindelijk de tijd om klusjes op te pakken die bleven liggen, alhoewel die inmiddels ook wel gedaan zijn. Verder besteed ik veel tijd aan het lezen van boeken die nog ongelezen in mijn kast stonden, wil ik na een korte pauze ook weer meer tijd aan mijn blog gaan besteden en ik ben gestart met thuis work-outs, heerlijk begin van de dag. Hardlopen is dan weer niet voor mij weggelegd, haha.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat is wel fijn dat die klusjes ook afgerond zijn! Zo te horen vermaak je jezelf wel, dat is wel prettig in deze tijden. Ik geloof graag dat work-outs een lekker begin van de dag zijn!! Ik zet tegenwoordig de wekker om de dag lekker te beginnen 🙂

   Like

  1. Ja is heel apart eigenlijk, maar aan de andere kant was ik waarschijnlijk nooit gaan tekenen of hardlopen als ik niet hier had gezeten. Dus ergens maakt het mij ook weer creatiever 😉

   Like

 2. Ik houd mij de laatste dagen enorm bezig met het lezen van lijstjes vol dingen die andere mensen doen, mijn Pinterest borden een makeover geven, huiswerk maken (urggg) en content creëren. Ben ook begonnen aan het herdecoreren van mijn kamer, want daar was ik ondertussen wel weer op uitgekeken.

  Leuk lijstje heb je ervan gemaakt!

  Geliked door 1 persoon

 3. Hii Anne ik heb je nummer niet dus doet het even zo. Ik ben zelf ook afgelopen week begonnen met het doen van workout. Heb zelf ook een knue blessure heb een gratis app op mn telefoon ik kan het doen wanneer ik wil en stoppen als het niet gaat tot nu toe heb ik het vol gehouden en mijn knie niet belast. Ik gebruik de app verlies buikveg en leggs workout beide een rood icoontje misschien helpt het😊😊

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s