Leven met Corona

Je kan er niet omheen, zelfs als je onder een steen hebt gelegen heb je het meegekregen: de maatregelen omtrent Corona. De scholen en horeca zijn dicht en eigenlijk staat de wereld een beetje stil. Ik geloof dat iedereen er met een bepaalde manier mee omgaat en dat, ondanks de narigheden, het virus een hoop moois brengt.

Sinds de maatregelen van 15 maart was het voor mij belangrijk om een beslissing te maken. Mijn vader zit met een ontstoken hartzakje thuis en het oplopen van Corona zal zijn situatie nou niet bepaald verbeteren. Aangezien ik nog toetsen moet maken om mijn diploma te mogen ontvangen (de centraal schriftelijke examens gaan niet meer door, maar ik moet wel mijn schoolexamens nog afronden) moet ik naar school om die te kunnen maken, verder werk ik bij de Praxis en net als bij de supermarkten is het daar chaos en spring ook ik bij. Genoeg kans op besmetting en daarom ben ik tijdelijk bij mijn vriend ingetrokken. Dit voelt wel raar hoor… Ik moest laatst bijvoorbeeld even wat spullen komen op halen voor school, maar ik mocht het huis natuurlijk niet te binnen. Mijn moeder had daarom al mijn spullen gepakt en buiten voor mij neergezet, daarna hebben we nog even door het raam gepraat en ging ik daarna weer naar huis (het huis van mijn vriend dus).

Naast dat ik dus tijdelijk ergens anders woon, was het ook aan het begin een omslag hoe ik het moest regelen met school. De examens zaten er toen nog aan te komen en de voorbereiding op de examens van school ging niet meer door, zelfstudie dus. De eerste dagen heb ik dan ook keihard geblokt om te gaan kijken hoe ik de examens het beste kan voorbereiden. Zo maakte ik best lange dagen, van half 9 tot 8 uur ’s avonds.

Toen kwam het nieuws van de eindexamens en wat baal ik hiervan. Laat me een ding duidelijk maken: zeg niet dat we hem cadeau krijgen en er niks voor hebben hoeven doen. Ik heb 5 3/4e jaar super hard mijn best gedaan om goede cijfers te behalen en denk maar niet dat ik het leuk vind dat ik 6 jaar vwo op deze manier afsluit. Je mist de sfeer, je hebt niet de voldoening en je sluit het niet echt af. De reacties van dat we het cadeau krijgen schieten bij mij dus het verkeerde keelgat in en dat wilde ik even duidelijk maken.

Verder ben ik nu dus vooral aan het werk en leer ik tussendoor nog voor de schoolexamens. Aangezien ik alle dagen anders thuis zou zitten en ze me op het werk hard nodig hebben, vind ik dat een mooie manier om de tijd te doden en om een mooi centje te sparen.

Dan nog de klanten bij de kassa. Bij de supermarkten is het natuurlijk stervensdruk maar ook bij de bouwmarkten is het aanpoten, iedereen zit thuis en dus gaat iedereen klussen. Dit heeft als gevolg dat er nogal wat conflicten ontstaan in de winkels. Zo word je compleet genegeerd als je iemand op de maatregelen aanspreekt en moet je je grote bek houden en oprotten, dan vergeet ik er nog bij te vertellen dat je wordt uitgemaakt voor kuthoer ook. Niet te vergeten dat er dan volgens deze mensen helemaal niks aan de hand is met dat virus… Gelukkig zijn er ook klanten die wél begrip tonen en die ook achter mij staan als ik een andere klant ergens op aanspreek.

Aan de andere kant brengt het ook wat moois. Zo bouwen mensen weer écht banden met elkaar op, spelen kinderen weer meer buiten en wordt er creatiever nagedacht over wat te doen. Ik maak een bijzondere tijd bij mijn schoonfamilie mee, heb een heerlijk stukje gelopen met mijn vriend, kom weer even tot rust en besef hoe goed mijn band met mijn gezin is. Alle nadelen hebben zo zijn voordelen en het is de kunst om die in te zien.

2 gedachten over “Leven met Corona

 1. Goed dat je besloten hebt om even bij je vriend in te trekken om je papa te beschermen. Lijkt me fijn en tegelijk ook wel lastig. Bij ons zijn alle winkels toe dus het is alleen maar druk in de supermarkt :p En wat is er beslist rond het eindexamen? Hoeven jullie het niet te doen?

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja is inderdaad heel fijn, maar ook heel lastig zoals je zegt.

   De eindexamens gaan hier niet meer door. Of ik wel of niet geslaagd ben hangt nu dus af van mijn huidge cijferlijst en mijn laatste cijfers van de toetsweek. Ik sta er gelukkig goed voor dus ik maak me niet al te veel zorgen:)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s